Google oglasi: Google oglaševanje in njegove zakonitosti

Posodobljeno: 25. 09. 2023

Google oglasi so izredno pomembno orodje za povečanje prepoznavnosti in posledično prometa na vaši spletni strani. Predvsem zaradi tega, ker je Google še vedno eden najpogosteje uporabljenih iskalnikov in to kar po vsem svetu. Prav z Google oglaševanjem boste tako pogosto poskrbeli, da bodo v morju ostale ponudbe, vaši potencialni kupci našli prav vas.

Google Ads: Kako deluje?

Google Ads je spletno orodje, s katerim poskrbite za svoje Google oglase. Če je oglaševanje zasnovano in oblikovano na pravi način, se bodo v iskalniku vaši oglasi prikazali ravno takrat, ko bo posameznik, ki bo brskal po spletu, iskal nekaj, kar ponujate vi.

Google oglaševanje sicer deluje tako, da lahko svoj oglas prilagodite vašemu cilju, ne glede na to, kaj ta je. Uporabnike spleta lahko tako preko Google oglasov povabite na svojo spletno stran in s tem povečate promet na njej. Lahko jih pozovete, da vas pokličejo. To dosežete na takšen način, da uporabnikom skozi oglas prikažete svojo telefonsko številko in le-temu dodate še gumb, ki dovoljuje neposreden klic. Orodje omogoča tudi, da s pomočjo svojega oglasa privabite več strank na vašo fizično lokacijo. V tem primeru gre za Google oglase, ki uporabnikom pomagajo, da vas lažje najdejo na zemljevidu in jih tako spodbudijo, da vas obiščejo.

Google Ads sicer omogoča tudi nastavitev proračuna za Google oglaševanje. Cenik je običajno prilagojen tako, da je cena odvisna od posameznega klika na vašo objavo, oz. oglas.

Google oglaševanje je lahko (in mora biti) izredno ciljano

Kot ste videli že v prejšnjem poglavju, je lahko Google oglaševanje osredotočeno na posamezne cilje, ki jih želite doseči, ne glede na to, kaj ti sploh so. Pred ustvarjanjem promocijske kampanje morate torej najprej določiti točne cilje, ki jih želite doseči. Samo tako bo Google oglas lahko učinkovit.

Pri izbiri ciljne skupine in strmenju k posameznem cilju morate upoštevati še nekatere druge zakonitosti.

Ciljna skupina je ključ

Če želite doseči velik uspeh z Google oglaševanjem, cenik/ceno na klik torej resnično izkoristiti, morate najprej razumeti svojo ciljno skupino.  

Najpomembnejše vprašanje je, komu so namenjeni vaši izdelki ali storitve. Kdo so torej vaši potencialni kupci. Ko boste vedeli to, boste lahko poskrbeli za Google oglas, ki bo dosegel točno tiste posameznike, ki jih iščete. Ampak tu se razumevanje ciljne skupine še ne konča.

Če ste uspešno ugotovili, kdo so vaši potencialni kupci, ste na pol poti do uspeha.  Druga polovica poti od vas zahteva, da ugotovite, česa si le-ti želijo, oz. kaj jih zanima. Ko si boste na jasnem s temi informacijami, se lahko lotite pisanja in postavljanja dobrega Google oglasa. Šele oboje skupaj bo namreč pripeljalo do želenih rezultatov.

Ciljanje lokacije ni vedno potrebno

Včasih nam napredne možnosti ciljanja lokacije pridejo še kako prav. S temi nastavitvami namreč najlažje pridemo do tistih posameznikov, ki so v naši bližini in bodo tako najlažje obiskali našo trgovino ali sedež poslovanja.

Ko ste osredotočeni na širšo publiko, torej, ko vam ni tako pomembno, da se vaši potencialni kupci nahajajo na neki določeni lokaciji, saj, npr., delujete večinoma preko spleta, pa je ciljanje lokacije manj uporabno.

Google oglasi so lahko vedno še bolj učinkoviti

Ne glede na to, kako dobro ste zasnovali svoje Google oglaševanje, ga vedno lahko še izboljšate. Pomembno je torej, da preizkušate različne možnosti. Samo tako boste namreč ugotovili, kakšen Google oglas je za vas najbolj učinkovit.

Vseeno z Google oglaševanjem ne pretiravajte. Omejite npr. kolikokrat se bo vaš oglas prikazal istemu uporabniku. Obstaja namreč tudi preveč oglaševanja in s tem dosežemo ravno nasprotni učinek. S prenasičenostjo spleta z vašimi oglasi boste namreč uporabnike prej odbili, kot jih pridobili.

Sorodni članki

Spletni marketing oziroma digitalno oglaševanje na Facebooku in na Googlu

Spletni marketing si je v zadnjih letih priboril pomembno prednost v primerjavi z drugimi oblikami marketinga. Vse več podjetij zato v ospredje postavlja digitalno oglaševanje – ne glede na to, ali gre za manjša ali večja podjetja. Izraz »spletni marketing« je pomensko širok, saj zajema najrazličnejše možnosti. Seveda pa so nekatere precej učinkovitejše od drugih. […]

Izdelava spletne trgovine in postavitev spletne strani: potek in cena izdelave

Izdelava spletne trgovine se zdi danes relativno preprosta. Na voljo so namreč posebna orodja, ki močno olajšajo nalogo. Seveda pa je vse odvisno od velikosti internetne trgovine in od vaših želja. Če gre za kompleksnejši projekt, je vsekakor pametno, da se izdelava internetne trgovine zaupa profesionalcem. Podobno pa velja v primeru, da načrtujete postavitev spletne […]

Hitra in ugodna izdelava logotipa za podjetja

Izdelava logotipa označuje vizualen element podjetja, ki je ključen za njegovo prezentacijo in opaznost produktov ali storitev. Logotipi so lahko slikovni ali besedni znaki, lahko pa tudi kombinacija obojega. Izdelava logotipa mora biti premišljena, končni rezultat pa je lahko ime, simbol, monogram, znak ali katerakoli druga oblika. Le kdo ne pozna prepoznavnih simbolov in znakov […]

Naša vizija je postati vaša najboljša izbira za celostni nastop na spletu.

Mariborska cesta 7,
3000 Celje

Hej, hej,

Kako vam lahko pomagamo?

Vse pravice pridržane © 2024 Starfiniti d.o.o.