Hitra in ugodna izdelava logotipa za podjetja

Posodobljeno: 03. 07. 2023

Izdelava logotipa označuje vizualen element podjetja, ki je ključen za njegovo prezentacijo in opaznost produktov ali storitev. Logotipi so lahko slikovni ali besedni znaki, lahko pa tudi kombinacija obojega. Izdelava logotipa mora biti premišljena, končni rezultat pa je lahko ime, simbol, monogram, znak ali katerakoli druga oblika. Le kdo ne pozna prepoznavnih simbolov in znakov podjetij, kot so Apple, Coca-cola ali Nike? Za njimi se skrivajo prave zgodbe, ki potrošnikom predstavljajo določene vrednote in v njih zbujajo zaupanje. To je tudi največja prednost uspešnega oblikovanja.

Logotip ima komunikativno in reklamno vrednost. Je eden izmed enostavnejših načinov promocije posla. Vse pogosteje podjetja pri izdelavi logotipa uporabljajo inovativne ideje, da bi čim več ljudi opazilo njihov produkt, tako pa bi posledično privabili in dobili nove stranke.

Izdelava logotipa naj bi bila edinstvena, saj je konkurenca med podjetji danes ogromna. Do unikatnosti je lažje priti s slikovnimi logotipi kot pa samo z besednimi.

Pri sami izdelavi logotipa je pomembno, da logotip ohranja preprostost in da ne vsebuje preveč informacij, ki bi motile kupce. Poleg tega pa bi preveč zahteven logotip težje uporabili in objavljali povsod, česar si pa kot ponudniki neke storitve ali produkta ne želimo, saj je cilj, da bi naše podjetje opazila čim večja množica ljudi.

Pri izdelavi logotipa je ključna komunikacija med naročnikom logotipa in oblikovalcem. Pomembno je, da stranka poda svoje želje in ideje. Oblikovalec pa mora biti iskren in podati realno povratno mnenje. Za vsako skupno idejo je pomembno, da jo procesirata in premislita, če je zares dovolj dobra.

Izdelava vizitk in njihovo oblikovanje

Vsako podjetje potrebuje vizitko, saj te pričajo o resnosti podjetja. Poleg tega s pomočjo vizitk lažje vizualno oglašujemo svojo dejavnost. Vizitka je pravzaprav ključno tržno orodje, zato je pomembno, da je estetsko dovršena. Izdelava vizitk je nepogrešljiva, saj tako podjetniki vzpostavijo stik s poslovnim partnerjem ali potencialno stranko, kupcem.

Pri izdelavi vizitk so upoštevane želje in zahteve naročnikov. Oblikovalec pa s svojim strokovnim znanjem nudi rešitve in predloge, kar bi bilo najbolj optimalno za posamezno podjetje in njegovo prepoznavnost glede na dejavnosti, ki jih ta nudi. Za dobro izdelavo je torej pomembna komunikacija med naročnikom in oblikovalcem.

Če je izdelava vizitk kakovostna in vizitka dobro oblikovana, si jo bo potencialna stranka zagotovo zapomnila, če ne celo shranila, kar si pa kot ponudnik neke storitve želimo.

Pri oblikovanju logotipa je pomembna profesionalna pomoč

Posameznik je vsak dan bombardiran z reklamami produktov in storitev, ki jih nudijo razni podjetniki. Kar pomeni, da je konkurenca za podjetja ogromna. Poleg tega pa ljudje ne posvečajo več toliko pozornosti samim reklamam, saj jih je preveč. Zato mora biti logotip podjetja res popolno dovršen, da izpolni svojo vlogo komerciale. Pri tem je zelo pomembno oblikovanje logotipa.

Z dobrim logotipom si kot podjetniki lahko olajšamo tekmo s konkurenco. Logotip mora biti pregleden, preprost, unikaten in pa prepričljiv. Da pridemo do tega rezultata, mora biti samo oblikovanje logotipa premišljeno, seveda ob pomoči profesionalcev.

Bistveno je, da oblikovalcu podamo čim več podatkov o svojem podjetju. Oblikovalcu je v pomoč, če ima predstavo o ciljih podjetja, željah, viziji, ne samo o ponudbi produktov ali storitev. Tako se bo oblikovalec z oblikovanjem logotipa tudi lažje približal ideji podjetnika in želenemu rezultatu.

Spletno oblikovanje pripomore k prepoznavnosti storitve

Ponudniki produktov in storitev vse bolj investirajo v spletno oblikovanje, saj se trg vse bolj seli na splet. Dobro je, če so spletne strani oblikovane tako, da so lahko dostopne vsem generacijam, prav tako pa tudi za vse naprave, tako mobilne kot računalnike. Dodatno vrednost doda spletna stran, ki sledi najnovejšim trendom in je aktualna ter pritegne pozornost s svojo edinstvenostjo.

Starfiniti.com nudi oblikovanje spletnih strani. Oblikujemo in izdelujemo jih v platformi WordPress. Danes je to ena izmed najpopularnejših platform, saj je enostavna in nudi raznovrstne grafične podloge.

Priporoča se, da oblikovalci in naročniki skupaj dodelajo načrt za izdelavo. Po izbrani podlogi za spletno stran se vnašajo podatki dogovorjenih vsebin. Po pregledu spletne strani in potrebnem popravljanju se lahko ta objavi. Pri spletnem oblikovanju lahko pričakujemo, da bodo mogoče potrebne še dodatne dodelave strani, še posebej, če si stranka premisli glede izgleda določenega elementa.

Ob koncu je pomembno, da je spletna stran dostopna bodočim kupcem in jo lahko hitro najdejo. To oblikovalci omogočijo s tem, da je spletna stran čim hitreje vidna na spletnem iskalniku. Da pa pride še do večje prepoznavnosti, si podjetja pomagajo z Googlovim oglaševanjem.

Cenik grafičnega oblikovanja na spletu

Grafično oblikovanje, s ceniki različnih razponov, je dobra investicija za prezentacijo podjetja, ki bo zagotovo pripomogla h kasnejši prepoznavnosti in posledično prometu.

Pri Starfiniti.com nudimo grafično oblikovanje različnih strani, kot so osnovna spletna stran, profesionalna spletna stran in stran po meri. Za osnovno bo naročnik odštel 399€ plus dodaten DDV. Za profesionalno stran bo naročnik odštel 699€ plus DDV, za stran po meri pa od 999€ plus DDV. Za izdelavo spletnih trgovin WooCommerce bo naročnik plačal od 799€ plus DDV, te so primerne za manjše spletne trgovine. Za Magento, ki so primernejše za večje trgovine pa od 1399€ naprej.

Gotovo je investicija v spletne storitve bistvena za uspeh na današnjem trgu, saj je spletno nakupovanje vse bolj popularno.

Sorodni članki

Spletni marketing oziroma digitalno oglaševanje na Facebooku in na Googlu

Spletni marketing si je v zadnjih letih priboril pomembno prednost v primerjavi z drugimi oblikami marketinga. Vse več podjetij zato v ospredje postavlja digitalno oglaševanje – ne glede na to, ali gre za manjša ali večja podjetja. Izraz »spletni marketing« je pomensko širok, saj zajema najrazličnejše možnosti. Seveda pa so nekatere precej učinkovitejše od drugih. […]

Izdelava spletne trgovine in postavitev spletne strani: potek in cena izdelave

Izdelava spletne trgovine se zdi danes relativno preprosta. Na voljo so namreč posebna orodja, ki močno olajšajo nalogo. Seveda pa je vse odvisno od velikosti internetne trgovine in od vaših želja. Če gre za kompleksnejši projekt, je vsekakor pametno, da se izdelava internetne trgovine zaupa profesionalcem. Podobno pa velja v primeru, da načrtujete postavitev spletne […]

Naša vizija je postati vaša najboljša izbira za celostni nastop na spletu.

Mariborska cesta 7,
3000 Celje

Hej, hej,

Kako vam lahko pomagamo?

Vse pravice pridržane © 2024 Starfiniti d.o.o.