Izdelava spletne strani v WordPressu: na kaj morate biti pozorni?

Posodobljeno: 25. 09. 2023

Izdelava spletne strani v WordPressu je primerna za amaterje in profesionalce

Izdelava spletne strani v WordPressu ni preveč zahtevna, če imamo vsaj malo znanja o spletu. Prav prideta tudi dobro oko in čut za estetiko. Ko je naš namen profesionalna izdelava spletnih strani v WordPressu, pa je delo bolje prepustiti strokovnjakom.

Izdelava WordPress strani: nekaj, kar je poskusil že marsikdo

Spletna platforma WordPress je izredno prijazna do uporabnikov. Ponuja več kot 2600 brezplačnih tem, oz. grafičnih podlog na podlagi katerih lahko zasnujemo svojo spletno stran.  Hkrati je na voljo še več kot 31.000 vtičnikov. Ti so namenjeni temu, da stran bolje deluje. Na mnogih področjih nam lahko priskočijo tudi na pomoč. Tako lahko npr. omejijo smetenje, nas učijo o optimizaciji strani in tako dalje.

Najbrž je ravno to tudi razlog, da je kar preko 20% spletnih strani narejenih prav s platformo WordPress. Poslužujejo se je namreč tako amaterji, ki si želijo sami zasnovati preprosto stran, kot profesionalci.

Zakaj torej izdelavo spletne strani v WordPressu prepustiti profesionalcu? To je pametno predvsem takrat, ko se resno lotite svojega posla. Namreč, tudi če boste sami poskrbeli za osnovno izdelavo spletne strani v WordPressu, bodo profesionalci znali s to spletno platformo narediti še mnogo več.

Izdelava spletnih strani WordPress in znanost, ki tiči za tem

Marsikdo, ki se loti izdelave WordPress strani, bo naredil stran, ki bo vsaj do neke mere funkcionalna. Nekaj, na kar pri izdelavi pogosto pozabimo, pa je odzivnost strani.

Ko se bo izdelave spletne strani v WordPressu lotil profesionalec, bo – na drugi strani – zagotovo poskrbel, da bo ta tudi odzivna. Neodzivnost strani namreč uporabnika hitro odvrne od brskanja po njej. Slike in videi se morajo torej hitro nalagati, na strani pa ne sme biti povezav, ki ne vodijo nikamor. To bi uporabnike zmedlo ali celo razjezilo.

Druga stvar, na katero pogosto pozabimo pri izdelavi WordPress strani, je optimizacija. Danes je namreč že praktično vsako podjetje na spletu. V poplavi spletnih strani uporabniki tako opazijo samo tiste, ki se pojavijo najvišje v brskalnikih.

Nekatere raziskave kažejo, da uporabniki pogledajo le 10 prvih zadetkov v brskalniku. Druge, da jih do 30. Ne glede na to, ali pregledajo 10 ali 30 zadetkov, torej prvo ali prve tri strani zadetkov v brskalniku, višje, kot smo, več možnosti bomo imeli, da nas bodo opazili. To, da smo višje med zadetki, pa prinese prav optimizacija strani.

Izdelava spletne strani v WordPressu sicer optimizacijo nekoliko olajša, saj ponuja vtičnike, ki nam pri tem lahko pomagajo. A, če ne boste vedeli, kako jih uporabljati, vam to ne bo preveč pomagalo. Če boste izdelavo spletnih strani v WordPressu prepustili profesionalcem, pa bodo pogosto poskrbeli tudi za optimizacijo.

Nenazadnje boste zagotovo želeli, da bo vaša spletna stran odražala vašo celostno grafično podobo. Čeprav boste  z izdelavo WordPress strani pridobili možnost uporabe zelo različnih tem, ni nujno, da boste dobili točno takšno, ki vam bo pisana na kožo. Strokovnjaki pa bodo znali obstoječe teme prilagoditi tako, da se bodo približale vašim željam in potrebam.

Izdelava spletnih strani v WordPressu: Ali se tega sploh lotiti sam?

Zagotovo! Glede na to, da je izdelava spletne strani v WordPressu v osnovi brezplačna, preizkusite oblikovanje strani tudi sami. Še posebej, če bi radi s spletno stranjo šele potipali trg in ugotovili, kakšne so njegove potrebe.

Tudi, če je vaš namen, da začnete pisati blog in ugotovite, če vam to sploh odgovarja, se lotite izdelave sami. Pravzaprav jo lahko uporabite tudi zato, da s pomočjo omenjene platforme izdelate svoj življenjepis, s katerim se boste pokazali potencialnim delodajalcem. Ti bodo gotovo opazili vaš trud in inovativnost.

Ko boste potrebovali izdelavo WordPress strani v profesionalne namene, pa jo, če sami nimate teh znanj, raje prepustite strokovnjakom.

Sorodni članki

Spletni marketing oziroma digitalno oglaševanje na Facebooku in na Googlu

Spletni marketing si je v zadnjih letih priboril pomembno prednost v primerjavi z drugimi oblikami marketinga. Vse več podjetij zato v ospredje postavlja digitalno oglaševanje – ne glede na to, ali gre za manjša ali večja podjetja. Izraz »spletni marketing« je pomensko širok, saj zajema najrazličnejše možnosti. Seveda pa so nekatere precej učinkovitejše od drugih. […]

Izdelava spletne trgovine in postavitev spletne strani: potek in cena izdelave

Izdelava spletne trgovine se zdi danes relativno preprosta. Na voljo so namreč posebna orodja, ki močno olajšajo nalogo. Seveda pa je vse odvisno od velikosti internetne trgovine in od vaših želja. Če gre za kompleksnejši projekt, je vsekakor pametno, da se izdelava internetne trgovine zaupa profesionalcem. Podobno pa velja v primeru, da načrtujete postavitev spletne […]

Hitra in ugodna izdelava logotipa za podjetja

Izdelava logotipa označuje vizualen element podjetja, ki je ključen za njegovo prezentacijo in opaznost produktov ali storitev. Logotipi so lahko slikovni ali besedni znaki, lahko pa tudi kombinacija obojega. Izdelava logotipa mora biti premišljena, končni rezultat pa je lahko ime, simbol, monogram, znak ali katerakoli druga oblika. Le kdo ne pozna prepoznavnih simbolov in znakov […]

Naša vizija je postati vaša najboljša izbira za celostni nastop na spletu.

Mariborska cesta 7,
3000 Celje

Hej, hej,

Kako vam lahko pomagamo?

Vse pravice pridržane © 2024 Starfiniti d.o.o.