Facebook oglaševanje: cenik mora biti natančen

Posodobljeno: 25. 09. 2023

Facebook oglaševanje: zadnje leto je prineslo kar nekaj novosti

Facebook oglaševanje je še vedno ena najcenejših in zelo učinkovitih oblik oglaševanja. Ima pa tudi oglaševanje na Facebooku, tako kot povsod drugje, svoje zakonitosti. Le-te je potrebno upoštevati, če želimo, da je promocija uspešna. Tudi leto 2022 je prineslo nekaj novosti.

Socialna omrežja: Facebook je še vedno največji

Res je, da se praktično vsak dan pojavljajo nova socialna omrežja. Le redka se sicer primejo, pa vendar je nekaterim uspelo, da so postali zelo pomembni igralci na trgu.

Še vedno je največje socialno omrežje Facebook. Njegovo število uporabnikov raste. Vseeno pa se je v zadnjih letih rast nekoliko upočasnila, saj so pomembni igralci na trgu sedaj še trije. Socialna omrežja na katera morate biti pozorni, so, poleg Facebooka, še Twitter, Instagram in v zadnjem času Tik-tok. Še posebej mlajša populacija se je iz Facebooka deloma prestavila na Instagram in Tik-tok.

Vseeno je oglaševanje podjetij na Facebooku še vedno najuspešnejše. Tam je namreč mogoče dobiti ciljno publiko, ki si dejansko lahko privošči nakup kakšnega vašega izdelka ali storitve. Če želite, da bi le-to doseglo še večji procent potencialnih kupcev, pa je po novem smiselno, da ga kombinirate z oglaševanjem na Instagramu.

Osnovni oglas vseeno ustvarite na Facebooku, oglaševanje – cenik le-tega, pa bo običajno vključeval tudi razširitev oglasa na Instagram.

Oglaševanje na Facebooku: novosti, na katere morate biti pozorni

Ko se boste lotili Facebook oglaševanje, bodite pozorni, da boste pri tem upoštevali vse novosti. Navodila in zakonitosti se namreč pogosto spreminjajo.

Ena od novih možnosti, ki jih ponuja oglaševanje na Facebooku, je Facebook Business Manager. Pred pričetkom Facebook oglaševanja s pomočjo tega orodja, na njem ustvariti svoj profil. Skozenj boste lahko upravljali oglase in njihovo nastajanje.

Vanj boste morali dodati tudi svoj račun za oglaševanje, v kolikor ga že imate. Če ga še nimate, si ga boste morali ustvariti. Orodje dovoljuje, da ustvarite največ 6 različnih računov. Sicer pa lahko – poleg sebe – še enemu posamezniku dodelite upravljanje Facebook oglaševanja. Cenik za to ne predvideva dodatnega plačila.

Ne pozabite niti na uporabo Facebook pixla, ki vam bo pri oglaševanju na Facebooku v veliko pomoč. Z njim boste namreč prepoznali, kdo so tisti, ki se običajno odzovejo na vaše promocijske kampanje.  

Oglaševanje podjetij na Facebooku: po novem boste lahko uporabljali več besed

Še ena sprememba, do katere je, kar se tiče Facebook oglaševanja, prišlo že lani, je, da vam zaradi preveč besed v oglasu le-tega ne bodo prepovedali. Vendar bodite vseeno pozorni, saj ima oglaševanje na Facebooku kljub vsemu še vedno  raje oglase s kakovostno sliko/slikami ali videom in z manj besedami.

Izboljšala se je tudi možnost ciljanja publike. Lahko ste namreč bolj natančni in s svojim oglasom ciljate le tiste, ki dlje časa brskajo po vaši spletni strani. Pa tudi tiste, ki so se na vašo stran večkrat vrnili.

Novosti Facebook oglaševanja cenika ne spreminjajo.

Po novem tudi kazni

Niso pa nova orodja edine spremembe, ki jo lahko zaznate pri oglaševanju (podjetij) na Facebooku. Že od lani ste lahko, na primer, tudi kaznovani, če postavljate udarne naslove le zaradi »lovljenja klikov«, oz. pridobivanja všečkov.

Tovrstno Facebook oglaševanje na cenik res ne bo vplivalo, boste pa kaznovani tako, da se bo zmanjšala možnost organskega dosega, vaše novice pa bodo prikazane manjkrat.

Facebook oglaševanje: cenik je odvisen od ponudnika

Če se ne boste sami lotili Facebook oglaševanja, cenik najbrž ostaja eden od pomembnih vidikov za kaj se boste za nekega ponudnika odločili. V tem primeru bodite pozorni na več podrobnosti.

Ko boste naročili Faceebok oglaševanje, cenik mora vsebovati vse podrobnosti. Ali drugače povedano. Dobro se pozanimajte, kaj vse vključuje cena, ki vam jo po ponudil ponudnik.

Samo oblikovanje reklame ali tudi lansiranje Facebook oglaševanja? Preverite tudi ali bo pri Facebook oglaševanju cenik vseboval dejansko plačilo, ki ga bo potrebno nameniti temu socialnemu omrežju za reklamno kampanjo ali ne. V primeru, da ne, boste namreč morali to še dodatno plačati.

Sorodni članki

Spletni marketing oziroma digitalno oglaševanje na Facebooku in na Googlu

Spletni marketing si je v zadnjih letih priboril pomembno prednost v primerjavi z drugimi oblikami marketinga. Vse več podjetij zato v ospredje postavlja digitalno oglaševanje – ne glede na to, ali gre za manjša ali večja podjetja. Izraz »spletni marketing« je pomensko širok, saj zajema najrazličnejše možnosti. Seveda pa so nekatere precej učinkovitejše od drugih. […]

Izdelava spletne trgovine in postavitev spletne strani: potek in cena izdelave

Izdelava spletne trgovine se zdi danes relativno preprosta. Na voljo so namreč posebna orodja, ki močno olajšajo nalogo. Seveda pa je vse odvisno od velikosti internetne trgovine in od vaših želja. Če gre za kompleksnejši projekt, je vsekakor pametno, da se izdelava internetne trgovine zaupa profesionalcem. Podobno pa velja v primeru, da načrtujete postavitev spletne […]

Hitra in ugodna izdelava logotipa za podjetja

Izdelava logotipa označuje vizualen element podjetja, ki je ključen za njegovo prezentacijo in opaznost produktov ali storitev. Logotipi so lahko slikovni ali besedni znaki, lahko pa tudi kombinacija obojega. Izdelava logotipa mora biti premišljena, končni rezultat pa je lahko ime, simbol, monogram, znak ali katerakoli druga oblika. Le kdo ne pozna prepoznavnih simbolov in znakov […]

Naša vizija je postati vaša najboljša izbira za celostni nastop na spletu.

Mariborska cesta 7,
3000 Celje

Hej, hej,

Kako vam lahko pomagamo?

Vse pravice pridržane © 2024 Starfiniti d.o.o.