Zakaj je SEO optimizacjia KRALJ spletnih strani?

Marsikdo se s tem ne bo strinjal. Vendar izkušnje in tudi rezultati govorijo zase. SEO optimizacija spletne strani vam bo zagotovo prinesla rezultate. To je drzna, a vseeno »no brainer« trditev. V članku pa bomo dokazali, zakaj si to upamo trditi!

SEO OPTIMIZACIJA ZA ORGANSKI USPEH

Kaj je SEO optimizacija? O tem bi lahko napisali knjigo ter imeli ure in ure predavanj. Za lažje razumevanje tega članka pa vam bomo v nekaj stavkih poskušali opisati vsaj osnove.

SEO optimizacija se začne z izbiro ključnih besed. To so besede oz. iskalni termini, pod katerimi vi želite, da vas ljudje na Googlu najdejo. Izbira teh besed naj bo premišljena in preverjena s strani orodij, kot so NAČRTOVALNIK KLJUČNIH BESED, ki ga najdemo znotraj Adwords. (Googlovo orodje za oglaševanje).

Ko enkrat imamo izbrane ključne besede se začne optimizacija spletne strani. Vsa vsebina, ki jo dodate na spletno stran, mora biti prilagojena na te ključne besede. Vendar to ne pomeni, da ima vaša prva stran v tekstu »nametane« vse ključne besede. Vsaka stran, podstran ipd., naj bo optimizirana na eno ključno besedo. Se pravi, če prodajate kolesa. Je prva stran optimizirana na ključno besedo kolesa. Vaša podstran pa na gorska kolesa. S tem ločite besede med sabo in na izbrane strani vozite samo relevantne stranke.

Če imate vse to do potankosti narejeno, bo nekdo, ki v Google vpiše termin »GORSKA KOLESA«, med prvimi zadetki našel vas. Zakaj pa je to pomembno, pa razložimo v naslednjem odstavku.

ORGANSKO VS. PLAČLJIVO

Ko v Google vpišemo določen termin, nam ta zadetke poda v dveh segmentih. Prvi segment so plačljivi oglasi. To so navadno prvi 3 zadetki, ki jih navadno vidimo zgoraj in ali pa čisto na koncu strani. Vsi vemo, da so to oglasi, saj je besedilo marketinško naravnano in na njih tudi (sicer z majhnimi črkami) piše oglas.

Tem oglasom pa sledijo ORGANSKI zadetki. To pa so zadetki, ki so tam zaradi SEO optimizacije. Te zadetki so visoko kvalitetni, saj je Google zelo strog glede tega, koga uvršča v sam vrh iskanj. Namreč v interesu mu je, da ljudje dobijo točno tisto, kar iščejo. In zadetki, ki se pojavljajo na prvi strani Googla, predstavljajo zares kvalitetno vsebino.

Biti na prvi strani Googla je cilj vsakega podjetja, saj predstavlja ogromno bazo kupcev oz. potencialnih strank. Dokaz tega je 67 % klik na prvih 5 zadetkov, ki se organsko pojavljajo v Googlu. Torej, če ste med prvimi 5 zadetki, boste zagotovo dobili ogromno število ljudi na vašo spletno stran.

Po tej logiki se plačljivo oglaševanje zdi absurdno. A dejstvo je, da brez njega bi večina podjetij propadla. Namreč SEO optimizacija ni projekt, ki bi ga naredili iz danes na jutri. Gre za postopne korake, ki zahtevajo veliko časa in denarja.

Medtem pa plačljivo oglaševanje zagotavlja, da smo med prvimi zadetki na Googlu. Seveda imamo bistveno manj klikov, kot če bi tam bili po organski poti, a vendar je to daleč najboljša in denarno ugodna opcija. Saj vas povprečen klik stane nekje med 20 centi in 1 evrom (govorimo zgolj o SLO).

Sedaj pa si zamislite kje še dobite stranke, ki iščejo točno vašo storitev, za to pa plačate samo 20 centov? Nikjer!

KAJ IZBRATI?

Odgovor je OBOJE. Dolgoročno vam bo SEO optimizacija prinašala bistveno boljše rezultate. Tudi ROI bo večji. A ko postavljate nov posel, pa nimate druge izbire, kot da se poslužite Google oglasov (Adwords). Ker drugače preprosto ne boste vidni.

In tudi kasneje, ko ste že vzpostavljeni na trg, je kombinacija obeh orodij, najbolj optimalna. Ker treba se je zavedati, da nikoli ne boste samo s SEO optimizacijo pokrili vseh besed in vseh terminov. Takrat pa zopet v poštev pride plačljivo oglaševanje.

  Comments are closed

  Naša vizija je postati vaša najboljša izbira za celostni nastop na spletu.

  Mariborska cesta 7,
  3000 Celje

  Hej, hej,

  Kako vam lahko pomagamo?

  Vse pravice pridržane © 2024 Starfiniti d.o.o.